PYRENEEËN 2009: DAG 2

GPS-ROUTE

De dag begon met wat genieten van de zon op het terras, gevolgd door een heerlijk Engels ontbijt. Terwijl de rest Rocamadour wilden bezoeken, planden wij een trip naar oa Puy de Dôme. Tony raadde me aan om niet terug te keren via de smalle en in slechte staat verkerende weg, maar doorheen Theil te rijden en dan rechtsaf te slaan op de D132E3. Op die manier kwamen we evenens uit op de D16. Die volgden we tot in het centrum van Treignac, waar we de tank terug vol gooiden. De D16 bracht ons vervolgens in Égletons. Vandaar de D991 op tot in Neuvic, met onderweg zicht op Château de Ventadour. Vanuit Neuvic de D982 op via Lac de Triouzoune tot we iets verder binnendoor naar Liginiac konden. Daar de D20 op langsheen Roche-le-Peyroux tot aan de D127. Die volgden we doorheen Sarroux tot we binnendoor naar de D979 konden. Meteen kwamen we aan de Barrage de Bort-les-Orgues gelegen op de Dordogne. Verder tot aan de D922 naar Lanobre, daar sloegen eerst af naar Chateau de Val gelegen aan het meer. Na een korte stop hier terug naar de D922 tot aan de D25 en vervolgens via de D47 naar La Tour-d'Auvergne. De D203 en de D615 brachten ons dan naar een restaurant nabij Puy de Sancy, waar we iets na de middag aankwamen.

De kronkelende D991 langsheen Château de Ventadour

      

Info: Château de Ventadour

Lac de Triouzoune vanaf de D982

De D127

met zicht op Ribeyrolles en de Dordogne

de dam

de Dordogne en het meer

          

De stuwdam met een hoogte van bijna 120m, ligt op de grens van de departementen Corrèze en Cantal en is de eerste van een reeks op de Dordogne. Het meer heeft een capaciteit van 477 miljoen m³ en is 21km lang.

Château de Val

Info: Chateau de Val

Zicht op het vulkanengebied vanaf de D47a

Langs de D47

      

vanaf het restaurant zicht op de omgeving en Roc de la Courlandre

   

Na de maaltijd keerden we terug naar la Tour d'Auvergne waar we de D203 bleven volgen tot aan de D922. Die bracht ons aan de D2089, die we volgden tot aan de D942. Via deze kwamen we in La Font de l'Arbre, waar we de lokale weg opkonden naar de Puy de Dôme. Aangekomen bij de parking dacht ik eerst dat de weg afgesloten was, maar dat was enkel voor auto's, campers en dergelijke. Motorfietsen en fietsen mochten doorrijden, de anderen moesten met de bus naar boven rijden. Dankzij het mooie weer was het uitzicht prachtig en verbleven we hier dan ook zo'n anderhalf uur. De terugweg verliep via dezelfde weg tot aan de splitsing van de D2089 en de D922, wij bleven nu de D2089 volgen tot iets voorbij Bourg-Lastic. Daar kwamen we aan de D1089 die ons naar Ussel bracht. Na een tank- en drankstop ging het verder over de D157 naar Meymac. De smalle en slechte D979E3 bracht ons naar de D979. Via oa Bugeat kwamen we aan de D940, die we tot aan de D160 volgden. Deze laatste en een stukje D132E3 brachten ons terug in Theil. Na het avondeten werden de reeds genomen foto's door ons en de andere gasten bekeken op de tv. Daarna zaten we buiten te genieten onder een prachtige sterrenhemel.

van op een parking aan de D2089 zicht op de mooie omgeving

      

iets verder aan diezelfde D2089 een schitterend zicht op de Puy de Dôme

  

               zicht op Clermont-Ferrand met zijn opvallende zwarte kathedraal

  

                         

paragliding, wie een duosprong wenst te doen betaald 80€

                        

Toen we op het einde van de reis bij Koen & Tine logeerden, vertelde Koen dat de Puy de Dôme op het einde van dit seizoen dicht gaat voor 2 jaar.
Daarna zou de top volledig verboden zijn voor alle verkeer en nog enkel te bereiken zijn met een treintje.

De D979E3 met zicht op het Viaduct des Farges

                        

Het weer: zonnig en warm

Pyreneeën

Dag 3