Schotland 2008: Dag 1

Op maandag 21 juli was het dan zover. Voor de 2de keer gingen we de plas over richting Schotland. Dit keer hadden we gekozen voor de overzet met Superfast Ferries.

Iets voor 14u werd de motor gestart en hielden we nog even halt bij de familie in Ardooie. Omstreeks 15u draaiden we dan de E403 richting Brugge. Vandaar verder naar Zeebrugge.

Net voor we het terrein van Superfast Ferries opreden, werd de tank nog gevuld en dronken we iets in de bijhorende shop. Daar stonden verschillende motoren geparkeerd, waarvan er enkele eveneens naar Schotland trokken. Eens ingechekt werd de wachttijd afwisselend binnen en buiten overbrugd en zagen we de rij motoren aangroeien tot zo'n 50 stuks. Die variëerden van oldtimer tot recent en komend uit oa België, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, UK,... Intussen een gesprek begonnen met een motorrijder die reeds verschillende keren Schotland had bezocht met de motor, maar het nu met de wagen deed om er vooral te wandelen samen met zijn echtgenote. Zij hadden net als ons de eerste nachten een B&B geboekt in Braemar. Op de boot zelf werd de eerste groep motoren in een lange rij dwars langs de wand vooraan geparkeerd, terwijl de 2de groep op de kop van de ferry stond. Met de nodige bagage gingen we eerst op zoek naar de cabine, waar we meteen de nodige problemen hadden met de sleutelkaart. Met de hulp van een bemanningslid konden we er dan toch in om andere kledij aan te trekken. Eens op zee werd snel duidelijk dat het niet bepaald een rustige overzet zou worden. We trokken eerst naar het restaurant om een tafel te bespreken, waarna we de bar opzochten. Daar kwamen we in gesprek met een Vlaamse liefhebber van het Schots voetbal en er jaarlijks op vakantie ging. Tijdens de maaltijd begon Sabien meer en meer last te krijgen van de dansende boot zodat de maaltijd snel werd afgerond en we terug naar de slaapcabine gingen. Zij bleef er de rest van de avond, terwijl ik af en toe naar de bar ging. Ondanks dat er behoorlijk wat volk mee was, bleef het rustig in de bar. Dat er blijkbaar nog mensen last van hadden zag ik aan 3 motorduo's naast mij, waarvan één van de dames er bleekjes uitzag. Omsteeks 23u trok ik dan voor de laatste keer naar de slaapcabine.

 

Wachten tot we de ferry opmogen

         

 

Een deel van de motoren op één rij

Het weer: af en toe wat motregen tijdens de rit en in de haven. Een woelige zee tijdens de overtocht.

Schotland Dag 2