UK RONDRIT MET DE MOTORFIETS 2010: DAG 12

BEZOEK AAN LONGLEAT

Vandaag kon de motor een dagje uitrusten bij de B&B, na het ontbijt wandelden we naar het vlakbij gelegen Longleat om oa het safaripark en het landhuis te bezoeken. De tickets hadden we vooraf besteld via het internet en hadden zo 10% korting (21.60£ ipv 24£ p/p). Bij aankomst moesten we de uitgeprinte mail omruilen voor de tickets en nog kaartjes aankopen (6£ p/p) voor de safaribus (voor voetgangers, fietsers, motorrijders,..). We wandelden eerst wat rond op het terrein en in de "Old Joe's Mine" stonden we tussen de rondfladderende vleermuizen. Na het nuttigen van een drankje, ging het naar de stopplaats van de bus. Die bracht ons in anderhalf uur doorheen het dierenpark, in het eerste gedeelte mochten we 1x uitstappen en oa de giraffen van dichtbij bekijken. Bij ieder deel staat duidelijk aangegeven wat mag en wat niet (uitstappen mag - niet uitstappen, maar ramen mogen open - niet uitstappen en ramen dicht).

Toegangspoort tot Longleat vanuit Horningsham

Longleat House gezien vanaf de poort

en iets dichterbij

aan de ingang van het Safaripark

Langzaam aanschuiven tussen de dieren

Bij de giraffen mochten we de bus even verlaten

Veilig in een kooi

Lekker zonnen

en eten

Moeder op stap met de 2 kuikens

 

Hier kan men de dieren voederen, het voedsel word ter plaatse verkocht

Eenzame opsluiting

Samen in de zon

Een duidelijke waarschuwing

Deze 2 lagen in de zon, terwijl de 3de rondliep in het hoge gras, die werden constant in het oog gehouden door een parkwachter vanuit een auto.

De in- en uitgang bestaat telkens uit 2 poorten, waar in de tussenruimte eveneens een auto met personeel staat.

Ook bij de leeuwen zie je een wagen met een parkwachter

Terwijl de meeste wolven het rustig aandeden

was er toch ééntje die rond liep

Na het verlaten van het safaripark en de terugrit naar de bushalte hielden we een drank- en broodjespauze. Vervolgens wandelden we naar de aanlegsteiger van de boot voor een tochtje op het meer. Hierna doorheen de tuin naar het treinstationnetje voor een rit omheen het groen gedeelte. Daarna dwaalden we rond in de doolhof.

Terwijl we wachten op de boot, zorgden deze stokstaartje voor wat vermaak

1 van de 2 boten

Terwijl de nijlpaarden zich langs de oever verstopten onder het overhangende groen

hadden deze er blijkbaar zin in om ons te vergezellen

Een eilandje midden het meer

met slechts 1 bewoner

eenden die aan land kwamen, werden snel op andere gedachten gebracht

Op wacht in de tuin

Even wachten in het station

Onderweg

In de doolhof op zoek naar

de toren

voor een overzicht

Na de doolhof bezochten we Longleat House, spijtig genoeg mochten geen foto's genomen worden in het huis. Zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping konden we een aantal indrukwekkende kamers bezoeken.

Enkele foto's van in het huis kan je hier bekijken.

Het huis werd in opdracht van Sir John Thynn gebouwd, nadat in 1567 het oorspronkelijk klooster afbrandde. De bouw duurde 12 jaar. Het was sindsdien eigendom van die familie, momenteel bewoont door Alexander Thynn, de 7de markies van Bath. Zijn vader moest naar aanleiding van hoge successierechten in 1947 een deel van de gronden verkopen en stelde in 1949 het huis open voor het publiek. In 1966 werd het eerste safaripark buiten Afrika geopend.

Het laatste uur wandelden we tussen de papegaaien, bekeken we de vlindertuin en enkele reptielen.

Deze bekeken we enkel van op afstand.

Omstreeks 18u verlieten we het park en wandelden naar de B&B. Na wat opfrissen en kuieren in de tuin ging het daarna terug naar het restaurant voor een avondmaal. Onderweg vielen enkele regendruppels. Gelukkig besloten we binnen te eten, want iets later volgde een flinke regenbui.

HET WEER: ZONNIG, 'S AVONDS EEN FLINKE REGENBUI

UK RONDRIT2010 DAG 13