UK RONDRIT MET DE MOTORFIETS 2010: DAG 8

GPS-ROUTE

Zoals de vorige dagen konden we omstreeks 9u de motorfiets starten. Voor de laatste keer reden we het korte stukje tot aan de A4260 en sloegen terug rechts af. Net als 2 dagen geleden kozen we na enkele km de A4095 en volgden die langs Bunkers Hill en Enslow tot aan de A4027. Die bracht ons naar Bletchingdon waar we de weg indraaiden naar Weston-on -the-Green. Daar de B430 op richting Oxford (A34) en vervolgens de binnenweg op naar Wendlebury. Vanaf daar naar Chesterton om er de A4095 te nemen naar Bicester. Op het einde van die weg ging het rechts de A4030 op tot aan de A41 richting Aylesbury. Die volgden we tot aan de 'single track road' naar Piddington. Via Ludgershall, Ashendon en Westcott kwamen we terug aan de A41. Die volgden we nu naar het centrum van Waddesdon om er Waddesdon Manor te bezoeken.

De smalle weg naar Wendlebury (foto komt van Google Earth)

Op weg richting Piddington (foto komt van Google Earth)

Omgeving van Ashendon

WADDESDON MANOR: 12£ (N.T.)    MM

Tickets voor het huis zijn apart te koop in de kiosk bij het huis, het uur van de toegang staat er op vermeld.

Motor mochten we bij de fontein (North Fountain) parkeren

Zicht op het huis vanaf de fontein

Vooraanzicht

Achterzijde gezien van bij fontein

Ingang van de stallen

en op de binnenkoer

Omstreeks 12u konden we het huis bezoeken

De serres in de Aviary Garden

In de rozentuin

 

Waddesdon Manor werd tussen 1874 en 1889 gebouwd voor Baron Ferdinand de Rothschild. De baron wilde een huis in de stijl van de grote renaissance kastelen van de Loire vallei. Zo zijn de 2 dubbele traptorens gebaseerd op Chateau de Chambord. De tuinen werden aangelegd door een Franse landschapsarchitect. De Proserpina fontein werd overgebracht uit het Hertogelijk Paleis van Colorno (ItaliŽ). Tijdens de 2de Wereldoorlog werden kinderen jonger dan 5j (die geŽvacueerd waren uit Londen) hier gehuisvest. Toen James de Rothschild stierf in 1957 werd het overgelaten aan de National Trust. Het behoort bij de meest bezochte eigendommen van de NT. Het landgoed diende meermaals als decor voor documentaires en films.  

Na zo'n 4u werd de motor opnieuw gestart, we volgden de A41 verder richting Aylesbury tot we rechts af konden naar Winchendon. Via Upper Winchindon en Nether Winchindon kwamen we in Cuddington. Vervolgens naar Dinton om er de A418 links op te draaien naar Aylesbury. Na zo'n 100m hielden we halt aan de ruÔne van Dinton Folly. In het centrum van Dinton kozen we de weg naar Ford en iets later rechtsaf naar Haddenham, waar we een drankpauze hielden op het terras van een pub. Hierna verder naar het centrum van Thame. Na ruim een half uur reden we verder naar Chinnor via de B4445, om daar de B4009 op te draaien naar wederom Aylesbury. Bij Skittle Green rechtsaf (West Lane) en zo langs Bledlow binnendoor naar de B&B in Princes Risborough.

De smalle weg nabij Nether Winchindon (foto komt van Google Earth)

CUDDINGTON   MM

In het centrum

DINTON   MM

Dinton Folly

Deze kleine ruÔne ligt net naast de weg in een bosje en is niet voorzien voor bezoekers (geen parking). Wegens de erbarmelijke staat mag het niet betreden worden. Het werd gebouwd in 1769 door Sir John Vanhattem die er zijn verzameling fossielen bewaarde. In het centrum van Dinton bevind zich het Belgisch restaurant La Chouette , waar er opnames werden gemaakt voor Midsomer Murders.

HADDENHAM    MM

Hier hielden we een drankpauze op het terras van de lokale pub "The Red Lion", terwijl we daar zaten, maakten we kennis met een Brits koppel die enkele jaren in Mons hadden gewoond. Ze vonden het leuk dat we naar deze streek kwamen naar aanleiding van een tv-reeks.

THAME   MM

Town Hall

DRIFTERS LODGE: 62£ (KAMER/NACHT)

Na de kennismaking met Christine en het installeren op de kamer, wandelden we naar het centrum van Princes Risborough om iets te eten in een pub. Na een heerlijke maaltijd slenterden we nog wat doorheen het stadje. Toen we terug bij de B&B kwamen, zagen we een ambulance op de oprit staan. Blijkbaar was de echtegenoot van Christine onwel geworden en moest opgenomen worden in het hospitaal.

HET WEER: DROOG EN ZONNIG

UK RONDRIT2010 DAG 9