UK RONDRIT MET DE MOTORFIETS 2010: DAG 7

GPS-ROUTE

Vandaag stond Blenheim Palace in het naburige Woodstock op het programma. Omstreeks 9u werd de motor gestart om via een omweg de bestemming te bereiken. Terug rechts de A4260 op tot aan de B4030, die we volgden richting Enstone. Eens voorbij het centrum van Westcot Barton sloegen we linksaf op het eerste kruispunt. Zo kwamen we voorbij het technisch centrum van het Renault F1 Team. Op het volgende kruispunt linksaf via Kiddington tot aan de A44. Die volgden we eventjes tot aan de B4027, om zo via Glympton in Wootton te komen. Doorheen het centrum kwamen we wederom aan de A44, die we dwarsten om nu de B4437 te volgen richting Charlbury. Korte tijd later verlieten we deze weg en bleven Combe volgen. Van daar naar Long Hanborough om de A4095 te bereiken. Die links opdraaiend kwamen we vervolgens in Bladon om er halt te houden in het kleine centrum nabij de kerk. Daar brachten we een bezoek aan het graf van Winston Churchill. De A4095 verder volgend kwamen we wederom aan de A44 die we volgden naar het centrum van Woodstock en de inrit naar Blenheim Palace. Na het betalen bij de kiosk mochten we doorrijden en de motor parkeren vlakbij de hoofdingang van het paleis.

Op de B4027 iets voorbij Glympton zagen we plots overal fazanten rondlopen, enkele hadden het contact met een wagen niet overleefd

grafzerk van de ex-premier Winston Churchill (1874-1965)

BLENHEIM PALACE: 18

De hoofdingang

Ingang naar de kamers

De grote hal

De lange bibliotheek

Het groene salon

De waterterrassen

In de rozentuin

 

De waterval

Het meer

Achterzijde van het paleis

De Italiaanse tuin (niet toegankelijk)

In de geheime tuin

De grote brug van Vanbrugh

Het paleis vanaf de brug gezien

aan de andere zijde de triomfzuil

Op weg tussen het paleis en het vlinderhuis

Lavendelpark vr het vlinderhuis

In het vlinderhuis

Poort van Hensington

Poort van Woodstock

Blenheim Palace werd gebouwd voor John Churchill, de eerste Hertog van Marlborough, als beloning voor zijn overwinning in de slag bij Blenheim (nabij de Donau) op 13 augustus 1704. Door onderlinge ruzie tussen de Hertogin, de Koningin en Vanbrugh (de architect) liep de bouw (1705-1724) grote vertraging op. De Hertog zelf stierf in 1722 en heeft het eindresultaat nooit gezien. In 1874 werd in het paleis de beroemde nazaat van de Hertog geboren, Winston Churchill.

Na ruim 7u stonden we terug bij de motorfiets om via een omweg naar de B&B te rijden. Via de uitrit kwamen we bij de A4095 in Bladon. Eerst reden we naar het centrum van Woodstock, waar we de gelijknamige toegangspoort bekeken en vervolgens halt hielden bij een geldautomaat. Via Hensington Road en Banbury Road verlieten we het centrum. Deze laatste bracht ons aan de B4027. Iets voorbij Wootton sloegen we rechtsaf naar Bartons, dit volgden we tot aan de wegwijzer Steeple Barton. Iets voorbij dit gehucht kwamen we aan de B4030. Hier waren we deze morgen voorbij gekomen, nu reden we die rechtsop in de tegenovergestelde richting. Na het dwarsen van de A4260 reden we doorheen het centrum van Lower Heyford. Hierna verlieten we snel de B4030 en reden naar Kirtlington,  gevolgd door Bletchingdon. Daar kozen we de B4027 richting Woodstock. Nabij Enslow hielden we nog even halt aan de River Cherwell, waar we terug enkele Narrowboats zagen. Tenslotte ging het via de A4095 richting Bladon om zo aan de A4260 te komen, die ons iets later bij de B&B bracht. Na het opfrissen en omkleden, gingen we voor de laatste keer naar de Boat Inn voor een avondmaal.

Op weg naar Bartons (foto komt van Google Earth)

Tussen Kirtlington en Bletchingdon (foto komt van Google Earth)

Narrowboats in de River Cherwell

HET WEER: AFWISSELEND BEWOLKT EN ZONNIG

UK RONDRIT2010 DAG 8