PYRENEEËN 2009: DAG 16

GPS-ROUTE

Vandaag namen we afscheid van Tine & Koen, en keerden via vooral de snelwegen terug naar huis. Na het ontbijt en het laden van de motorfiets, werd die omstreeks 9u30 gestart. Eerst reden we naar de yamaha-dealer in Montluçon voor 2 nieuwe lampen, doch daar aangekomen bleek die in verlof te zijn. Via de D2144 reden we naar Reugny, om daar iets verder de A71 op te rijden. Nabij  Farges-Allichamps volgde een eerste tank- en rookpauze. De A71 verder volgend ging het langsheen Vierzon naar Orléans met tussenin nog een korte stop. Eens op de A10 werden we plots op de gevoelige plaat geplaatst, doch doordat het vooraan gebeurde, bleef dit zonder gevolgen. Na de aansluiting met de A11 werd de tank opnieuw gevuld en een sandwich genuttigd. Omheen Parijs ging het op dezelfde manier als tijdens de heenreis. Via de A1 en een 2tal stop reden we België binnen, om omstreeks 17u terug thuis te staan.

Het weer: zonnig en warm

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

We kijken beiden heel tevreden terug op deze reis, we hebben genoten van de diverse landschappen en veel mooie plaatsen gezien.

Eveneens weten we dat we veel mooie plekjes niet hebben gezien, dat heeft ons een reden om er op een later tijdstip nog terug te gaan.

Dankzij deze eerste algemene indruk van het gebied, kan ik zeggen dat vooral het gebied onder Lourdes met de gekende col's en het gebied naar de Middellandse zee op, met de vele kastelen ons vooral aanspreekt.

Bij een volgend bezoek, zouden we zeker enkele van die kastelen bezoeken en iets meer tijd doorbrengen op Spaanse bodem.

Alle vermelde slaapplaatsen kan ik aanraden, overal kon de motorfiets binnengestald worden, met uitzondering van de 2de slaapplaats, maar daar stond de motor uit het zicht een eind van de openbare weg geparkeerd.

De trip naar Andorra zou ik een volgende keer omgekeerd doen, eerst Andorra en dan het gedeelte in Spanje, zo vermijd je de avonddrukte 's avonds.

Verrast werden we door de A75, niet zomaar een saaie rechtdoor snelweg, maar slingerend doorheen een afwisselend landschap.

Van de Auvergne hebben we eveneens genoten, is zeker een ideale bestemming voor wie eens enkele dagen er tussenuit wil.

Alle beschreven routes zijn goed te berijden met de motorfiets, de ene weg in iets betere staat dan de andere.

Alle GPS-routes zijn vrij te gebruiken, graag achteraf een seintje hoe ze zijn meegevallen  of tegengevallen.

Dank voor het bezoek aan de site, hopelijk genoten van het verslag en de foto's en wie weet tot ergens onderweg.

 

 

Pyreneeën