Naar de Loire van 23 juli tot en met 5augustus 2005

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

In tegenstelling met de andere reizen, deden we deze trip met 5 personen. Dit gebeurde met de auto en ikzelf op de motor. Er werden vooraf 2 huisjes gehuurd voor telkens een week. Het eerste werd gehuurd in Le Landreau (nabij Nantes), het 2de in Richelieu.

Op zaterdag 23 juli vertrokken we omstreeks 4u30 in de morgen richting Parijs via de A1 (kaart). Die verlieten we net voorbij de luchthaven van Charles de Gaulle om via de A3 en de A86 aan de A4-A86 te komen. De A86 verder volgend kwamen we aan de A10 die we na een tijdje wisselden voor de A11. Langsheen Chartres en Le Mans ging het naar Angers. Doorheen het centrum rijdend langs de Maine (E501 en E60) kwamen we terug aan de snelweg. Die verlieten we dan aan afrit 19, waar we de D15 opreden naar Saint-Germain-des-Prés. Vanaf daar even de N23 op tot aan de D15. Die bracht ons over de Loire tot in Montjean-sur-Loire. Daar hielden we dan onze eerste grote pauze na zo'n 640km. Van daaruit was het nog zo'n 47km via de D210 en de D763 tot aan onze eerste verblijfplaats in La Landreau.

BEZOCHT TIJDENS DE EERSTE WEEK

Nantes
Clisson
Rondrit
Le Moulin du Pé en Calvaire
Champtoceaux
Ile de Noirmoutier
Domaine des Couronnières

 

Op zaterdag 30 juli werd na het ontbijt alles klaargemaakt om te vertrekken naar onze volgende bestemming. De route (kaart) stond vooraf nog niet volledig  vast. Via Vallet en Beaupréau ging het naar Chemillé via de D756. Vervolgens de D84 naar Valanjou en de D54 tot in Vihiers. Vervolgens de D748 volgend, kwamen we in Le Breuil-sous-Argenton waar we halt hielden voor een bezoek aan de ruïne van het Château d' Ebaupinay. De D759 bracht ons via Thouars in Saint-Laon. Daar volgden we dan de D59 omheen Loudin tot aan de D61, om zo Richelieu te bereiken. Het stadje reden we binnen via één van de toegangspoorten. Aangekomen op één van de pleinen bleek daar een oldtimer-rally bezig te zijn. Na het rondwandelen tussen de voertuigen, verlieten we terug het centrum om ons huurhuisje op te zoeken. Dat hadden we gehuurd via Euro Relais en lag iets buiten het centrum.

 

BEZOCHT TIJDENS DE TWEEDE WEEK

Château Oiron
Château de Chinon
Château du Rivau
Chambord
Château de Cheverny
Château de Blois
Château de Villandry
Château de Ussé
Château de Chenonceau
La Pagode de Chanteloup
Abbaye Royale de Fontevraud
Le Parc des Mini-châteaux
Wandeling doorheen Richelieu

 

De terugreis op 5 augustus deden we net zoals op de heenreis via de snelwegen.

Tijdens de reis maakten we gebruik van de reisgids "Loire" van Dominicus.

Van Michelin gebruikten we de kaarten 316 en 317.

Voor motorrijders zijn vooral de gele en de witte baantjes leuk om te berijden.

 

Algemene info vind je op de linkpagina.

 

 

LINKS REIZEN HOME E-MAIL