Manderscheid 2007: Dag 1

Op 5 augustus vertrokken we thuis omstreeks 8u. In Ardooie de E403 op naar de E42 om zo naar de E19 te rijden. Die werd gevolgd tot aan de R5 (Mons).

Die werd na enkele kms reeds verlaten om naar Givry te rijden. Daar konden we de N40 op, die ons richting luxemburg zou brengen. Via Beaumont ging het naar Philipville waar we een pauze inlasten. De N40 verder volgend, kwamen we doorheen de Franse stad Givet (D949). Terug op Belgisch grondgebied ging het langsheen Beauring, Wellin, Libin en Neufchateau naar Léglise. Daar voorbij draaiden we wat later links een lokale weg op die ons tot in Martelange bracht. Daar hielden we eerst halt om enkele broodjes te eten. Na de aanschaf van de nodige brandstof, reden we tot in Cruchten waar we langsgingen bij kennissen. Vervolgens over de kleinere baantjes via oa Ermsdorf en Reisdorf naar Wallendorf, waar we de grens tussen Luxemburg en Duitsland dwarsten. Via een aantal L en K-baantjes kwamen we iets voorbij Olsdorf aan de B50. Die volgden we tot iets voor Bitburg. Daar gingen we de E41 (B51) op tot aan de A60. Wij bleven de B51 (L32) verder volgen tot aan de K82. Nabij Neidenbach gingen we op zoek naar een watervalletje maar dit bleef onvindbaar. Via de L24 en de L34 kwamen aan de B257 die ons in Meisburg aan de L16 bracht. Deze volgden we dan tot in Manderscheid. Na het installeren in het hotel en het avondmaal, wandelden we nog wat rond in het centrum en tot aan één van de burchten.

 

DEEL 1

 

DEEL 2

In Wallendorf de grensovergang tussen.... 
                             

Luxemburg                                                                  en                                                                   Duitsland

Nog even overleggen over de te volgen route

Aan de B50 tussen Neuerburg en Bitburg

Manderscheid 2007

Dag 2