RONDRIT NAAR DINANT 22 SEPTEMBER 2011:

Die dag hadden we opnieuw afgesproken met Tim en Elaine. Ze logeerden ditmaal in het Best Western Hotel in Moeskroen. Omstreeks 8u30 kwamen we samen aan het Q8 benzinestation aan de E42 nabij Doornik. Via de E42 en de E19 reden we naar de R5 bij Mons. Vandaar binnendoor naar Givry, waar we de N40 opreden richting Beaumont. In Montignies-Saint-Christophe hielden we halt aan een oude brug. Voorbij Beaumont ging het naar Philippeville waar we een koffiepauze hielden. De N40 verder volgend, reden we Frankrijk binnen, waar we even halt hielden aan de Maas in Givet. Via de D46 ging het snel terug naar Belgisch grondgebied om langsheen Heer en Blaimont terug de Maas te bereiken nabij Hastière. Die volgden we naar Dinant langsheen oa het kasteel van Freyr. Na wat rondwandelen, genoten we van een maaltijd in één van de vele restaurants aan de Maas.

De oude brug in Montignies-Saint-Christophe
The old bridge in Montignies-Saint-Christophe

  

  

 

  Deze zogenaamde Romeinse brug is in feite een dam over het riviertje Hantes en een onderdeel van een 100 meter lange dijk uit de 16de eeuw.

Koffie-pauze in Philippeville
Coffee-time in Philippeville

  

Aan de Maas in Givet
Near the Maas in Givet

  

  

Op weg naar Dinant langsheen de Maas
To Dinant via the Maas
  

  

Dinant eert Adolphe Sax
Dinant honour Adolphe sax

  

  

  

Omstreeks 14u werd de Maas verder gevolgd tot Anhée. Na het dwarsen van de rivier ging het richting Warnant, doch we bleven de mooie N971 volgen langsheen het riviertje La Molignée. Nabij Maredsous kozen we de N961, die ons in Ermeton-sur-Biert bracht. Via Biesmerée en Stave kwamen we in Corenne aan de N975 die we volgden voorbij Florennes. Na Yves-Gomezée kwamen we in Walcourt, daar volgde een omleiding om de N978 te bereiken die ons tot in Silenrieux bracht. Hierna waren we snel in het gebied van Lac de l' Eau d'Heure. Tijdens een bezoek aan de plaatselijke cafetaria zagen we de amfibus (Crocodile Rouge) klaar staan. Via Lompet en Chimay reden we nog even Frankrijk binnen voor een zicht op Lac du Val-Joly. Terug op Belgisch grondgebied werden de motoren voorzien van de nodige benzine en ging het naar Beaumont. Vanaf daar dezelfde weg als in de voormiddag naar Moeskroen. 

Yves-Gomezée

  

Monument opgericht ter nagedachtenis van de bemanning van een Lancaster hier neergehaald tijdens WOII.

Lac de l'Eau d'Heure

  

  

  

 

LINKS REIZEN HOME E-MAIL