Schotland 2008: Dag 9

GPS-Route

Vandaag moesten we van start gaan met regen. Via Lochcarron reden we naar de A890, die we langsheen het Loch volgden tot aan de A87. Daar links af via de brug over Loch Long tot aan Eilean Donan Castle. Hier hielden we even halt, maar wegens de regen viel er niet veel te zien. De A87 verder volgend kwamen we in Shiel Bridge waar we de lokale weg naar Glenelg opdraaiden. Intussen hield het gelukkig op met regenen, zodat we toch konden genieten tijdens de beklimming van de Bealach Ratagain. Na de afdaling bleven we langsheen de Glenmore River rijden. Voordat we naar de ferry reden, bezochten we in Glenelg de Bernera Barracks. Vandaar iets terug en via Galltair naar de overzet. We konden gelukkig mee met de eerste overzet (max 6 auto's). Aangekomen op Skye, volgden we de weg tot aan de A87. Zo kwamen we iets verder aan de A851, die we opreden naar de ferry van Armadale naar Mallaig. Die ferry hadden we 2 dagen later nodig en werd meteen gereserveerd (2 jaar terug hier 3 uren moeten wachten voordat we meekonden). Na de boeking keerden we terug tot Kilberg, waar we de lokale weg opdraaiden naar Tarskavaig. Vandaar via Tokavaig en Ord terug naar de A851.

Uitzicht vanaf de Bealach Ratagain

Bernera Barracks: gratis
http://www.undiscoveredscotland.co.uk/glenelg/glenelg/index.html
Dit werd net als de reeds eerder bezochte Ruthven Barracks gebouwd na de Jacobits opstand van 1715. Het kon lichte aanvallen weerstaan en de patroulles beveiligden de omgeving. Ondanks het feit dat de gebouwen er nog behoorlijk compleet uitzien, mag het niet betreden worden wegens de slechte staat.
zicht vanaf de barracks op Skye en Glenelg Bay

http://www.undiscoveredscotland.co.uk/skye/glenelgferry/index.html
Tijdens de korte overzet naar Skye (ong 5minuten), zagen we heel even een zeehond opduiken en een kijkje nemen naar de boot.
Even wachten op...

...de ferry

Een terugblik terwijl we op weg waren naar de A87

op weg naar Achnacloich langsheen Loch Dughaill

Tarskavaig en de gelijknamige baai

Dun Scaith Castle nabij Tokavaig

Uitzicht tussen Tokavaig en Ord

Terug aan de A851 ging het via Kinloch terug tot aan de A87, die links op tot in Broadford. Bij het binnenrijden van het centrum hielden we halt aan de Watermill Cafe Shop, gelegen naast het Serpentarium. Na de frisdrank en de sandwich reden we tot aan de B8083 die ons via Loch Slapin naar Elgol bracht. Daar hielden we halt aan de Cullen View Coffee Shop met zicht op de pier en Loch Scavaig. Vervolgens de weg terug naar Broadford en de B&B in Luib. Voor een avondmaal moesten we terug naar Broadford en hadden we een adresje gekregen vlakbij het Serpentarium, daar kwamen nog enkele Spaanse motorrijders eten. terug bij de B&B deden we nog een wandeling en bleken de Spanjaarden slechts enkele honderden meters van ons in een B&B te logeren.

zicht vanaf de parking bij het Watermill cafe op Broadford Bay

en een vlakbij gelegen watervalletje

de B8083 nabij Kilbride

prachtig zicht vanaf zijweggetje (prive?)

uitzicht vanaf de Coffee Shop in Elgol op de parking , pier en Loch Scavaig

aankomst van de Bella Jane

aan Loch Slapin tijdens de terugrit

Broadford Bay

Herinneringsfontein voor James Ross

verbonden met de drank Drambuie

B&B in Luib
http://www.luibhouse.co.uk/
zithoek

trap en onze kamer

zicht op Loch Ainoit vanaf de B&B

en de omgeving

Het weer: 's morgens wat regen, vervolgens mooi en zonnig, 's avonds terug enkele spatjes regen

Schotland Dag 10